Friday, June 6, 2014

Ytskikt och lister

Väggarna är nu klädda och redo för tapeter. Utanpå OSBskivorna häftade jag på en juteväv. Väv köpte jag via en grossistfirma på nätet. (Skaffade ju firma i samband med att vi började projektet.) En tryckluftsdriven häftpistol är guld när det ska häftas mycket. Skavarna försköt jag mot skivorna vilket förhoppningsvis möjliggör rörelse bakom väven utan att skrynkla tapeten allt för mycket.

 
 
 
 
Nästa steg var att makulera väven med lumppapp. Dito metod var ju den ursprungliga som vi kunde hitta bakom Treetexen. Ett cellulosalimm ska användas har jag läst mig till. Hur någon någonsin lyckats få en enda tuss lumppapp att sitta kvar med hjälp av snoret jag vispade ihop är en gåta. Efter empiriska studier kan jag nu fastslå att vävlimm är en utomordentlig produkt för ändamålet.
 

 

 
Återigen försköt jag skarvarna. Nu för att försöka dölja vävens dito. Vid golvet syns början på det som ska bli sockelpanelen. Faktum är att listerna i salen, soffrum, kontor och hall redan kommit på plats. Kvar är dock hålkälen i taket som väntar på sina hörnklotsar. Behövs när vägghörnen inte är riktigt skarpa.
 
Tänker ägna hela nästa inlägg till alla dessa lister. Bilderna har låtit vänta på sig med anledning av att vi har hållit en paus från bygget ett par dagar då vi äntligen har fått ta emot familjens nya tillskott. Vår Majken har kommit till världen och Hjalmar har blivit storebror.
 
 


No comments:

Post a Comment