Monday, March 24, 2014

Friserna

 Ny telefon med bättre kamera gör kanske att bildkvaliteten på mitt bloggande förbättras något. Har annars inte gått in för att ta vackra bilder i skymningsljus.
 
 
 
Så här blev fris och generalskarvarna. Många moment men resultatet blev väldigt bra. milimeterpassning! Tekniken vi använde var nog den bästa tror jag. Då planken är lite välvda hade ändspontning inte fungerat. Med vår fasning tvingar vi ner "åsarna" med frisen. Frisplanken livar med resten av golvet i dessa åsar. Dock tandar det ju då lite mot golvet där detta är som lägst. Går inte att göra något åt om vi inte ska putsa friserna individuellt.
 
På bilderna syns köket. Till vänster kommer skåpen med vedspis och vanlig spis där elpannan nu står längst upp i bild. På högersidan mot fönstren kommer en lång platsbyggd sittbänk i samma stil som resten av köket. Ett smalt bord för fruckostbestyr får också plats. Har ett gammalt bordsunderede från Släbos gamla boningshus. Funderar på om detta med en ny skiva i "Släboek" skulle kunna pryda platsen.
 
 
 
Groventrén har nu fått sin klinker på plats. Valde ju här en modern klinker som ska vara så lik vår ölandskalksten  som möjligt. Denna ska ju pryda huvudentrén. Dock går inte den att lägga i våtrum så därför valde vi att lägga en snarlik i tvättstugan och angränsande groventré. Efter fogning är det dags för trappan och anslutande innertak och golv. Det sista även i det rummet före färg.
 
Mätte fukten i salens kilsågade golvplank. Dessa lades sist av golven och har inte dragit isär så dramatiskt som övriga. Helt klart behövs mer tork även om fuktigheten visade ynka 9%. Får vänta med hopslagning av detta någon vecka.

No comments:

Post a Comment