Thursday, August 30, 2012

Spånlada

Nu är alla de gamla golven från 1948 snart uppe. Trots mina farhågor gick de faktiskt att rädda även då de var spikade med fyrtum i sponten. Det mesta är rensat från spik men en del får vänta till sedan. Sparar nästan 20000:- om jag kan använda dem igen. Jag börjar känna av en viss tidsnöd.

Vi provade att plocka ner de gamla taken från husets ursprung och det var väldigt enkelt när golven ovanifrån var borta. En stor stolpslägga av gummi och några lätta slag i spånen så lossnade de så försiktigt. Min ursprungliga tanke med spånet, grovt räknat 50m3 var att ta in en sugbil. Detta visader sig kosta 2600 plus moms och tömning i timmen!!!! Ny plan är att fylla det i källaren för att sedan ta hand om det med grävaren. 

Våra fantastiskt fina kilsågade golvplank kom igår. 122m2. De kommer bli så j-a snygga!!! Riktigt breda..

Igår fyndade vi en bänkskiva i marmor till det platsbyggda köket vi hoppas ha råd med. 2,9m 22mm. Gammal skiva från en butiksinredning i en lanthandel.


1 comment:

  1. Ny energi :) Härligt att höra att ni är på gång ordentligt nu. Och visst är det kul att fynda saker till sitt hus, sedan är det bara att hoppas på att det passar när allt ska färdigställas:)

    Lycka till!




    ReplyDelete