Thursday, February 16, 2012

Produktiv dag!

Idag har vi köpt ett hus! Vi har faktiskt inte haft ett kontrakt påskrivet förän idag. Imorgon kontaktas kommunen för rivningslov. Var ju lite komplicerat! Skulle ha kvalitetsansvarig och redovisa miljöaspekter och ha akriditerade åkare att ta hand om restprodukter! Får väl ta ett snack med dem. Ska ju ta till vara allt utom träskivorna som klär innerväggarna. De hade jag hoppats få elda upp på plats.

Hade kvalitetsansvarig på platsbesök på tomten idag. Verkade väl bra!

Hade ett möte med Handelsbanken idag. De kunde väl inte ge något konkret beträffande lånevilkor då våra kalkyler är alldeles för osäkra innan vi fått in konkreta offerter. Vill ju jämföra ett par banker innan vi bestämmer oss.

Sen försökte vi försäkra huset under tiden det står på sin nuvarande plats. Det visade sig vara svårt. Länsförsäkringar som försäkrar huset idag vill inte skriva över försäkringen på oss då de anser att huset inte är värt lika mycket när det nu står på ofri grund. Risken är för stor för dem hävdar de när det står på "industrimark". Nu står det inte på industrimark och risken för skadegörelse som de dessutom hävdar är ju inte så stor då vi har ronderande väktare vid huset. Kan de försäkra sommarstugan mitt i ingenstans kan de väl försäkra det här huset..... Något att tänka på när vi ska förhandla om försäkringar i framtiden!!! Är lite trött på det företaget.

Köpte geotextil till inköpspris av en kontakt. Så imorgon ska första lasset 0-150 till vägbygget beställas. Har redan köpt vägtrumma och breddat så vi inte trycker sönder vägkanterna med lastbilar. Börjar bli kompis med H10an.

Började fylla i papper för ansökan om enskilt avlopp och borrhål. Jag vet väl inte vilket fabrikat på minireningsverk vi ska ha!! Vi har ju inte fått in offerter än! Och kommunen hittar ju ytterligare en inkomstkälla: 9000 för dessa två tillstånd!!!!!

Tänk vad mycket man kan hinna med på en dag!

Fick förresten ner priset på 0-150 igår från (96kr/t inklusivet transport + timmkostnad) till (75kr/t inklusive transport). Gör ju lite skillnad när man köper 400t!

Lovar lite fler bilder här snart!

2 comments:

  1. Hej!

    Ni har fått tag i en kvalitetsansvarig :) Jag har varit i kontakt med min igen och han håller på att trappa ner för att avveckla sin verksamhet, antagligen därför han inte åtog sig ert uppdrag :( Men jag hoppas ni fått tag i en som är bra också!

    Lycka till med allt!

    ReplyDelete
  2. Hej!

    Jo jag tror han är bra. Vi är inne i finjusteringar på bygglovet nu. Lite tillgänglighet som ska lösas men det fanns det en plan för som inte redovisats. Sen ska vi ange plushöjder även till gårdsplan etc. Hade en fundering på att ringa dig. Behövde någon att prata grundkostruktion med.. Bor du ute på tomten? Kanske skulle kunna svänga förbi en dag?

    ReplyDelete