Tuesday, November 19, 2013

Lite överallt!

Arbetet på Byhn fortsätter. I veckan som gått har mycket blivit gjort. En del har jag gjort själv och en del har jag fått hjälp med. Fast ingenstans händer det saker utan att jag är med och bygger. En liten kronologisk tillbakablick i bilder skulle kunna se ut såhär:Lösull i mängder sprutades i bjälklagen. 37cm i genomsnitt blev det i vindsbjälklaget. Energiballansberäkningen angav 40cm.Skivmaterial i form av osb, gips eller minerit kom på väggarna i kök och tvättstuga. Ett dött material som gips är nödvändigt för fuktspärrar och kakel. Minerit är för brandskydd intill vedspisen i köket. Elektrikern från Ljunghem el var här och drog byggström inne både i hus och garage. Inga fler byggcentraler och metervis av trefaskablar över gårdsplanen. Extra roligt är det att det nu lyser från ytterbelysningen när det blir mörkt. Är lite enklare att komma ner till huset när man ser handen framför sig.

När så isolering var på plats och strömförsörjningen säkrad var det dags för vår bästa Bosse att komma och hjälpa mig dra igång värmen. Vad skulle vi gjort utan Bosse!!?
Veckan som gick hade jag hjälp av killarna som hjälpte till att riva huset och även att mura garaget mm. De fick nu avsluta jobbet med panelen på garaget. Jag prioriterade bort detta från min lista. Han inte avsluta det jobb jag börjat på innan vintern då huset måste komma först. Så nu är garaget tätt med portar och panel inför vintern. Även de gamla pannorna som vi sparat från huset kom på med gemensamma krafter. Det saknades ca 350st. En pall välte när kranbilen skulle lasta den. Lite har varit kasserat etc. Jag lyckades dock hitta fler pannor ett stenkast bort till en mycket billig penning. Återstår att lägga dem när jag fått hem dem. Ericas farbror som ju hjälpt oss förut har lovat att hjälpa till.Veckan fortsätter med att golv ska ströläggas och torkas, material ska beställas, saker ska hämtas och däremellan ska jag fortsätta spika osb på väggarna.No comments:

Post a Comment