Tuesday, January 10, 2012

Erfarenheter #1


  • Det tar längre tid än man tror att rita bygglovsritningar själv. Men milimeterpapper och gratisprogrammet floorplanner.com är ovärderliga redskap.

  • Det finns stora pengar att tjäna på att göra alla grävjobb själv om man skaffar en egen maskin och säljer vidare. Tänk dock på att förtjänsten snabbt äts upp när maskinen går sönder. Köp inte den billigaste! Men devisen är enkelt, robust och i gott skick är nog gångbar. Köper du för avancerat med konverterväxellådor och sånt så är det svårt att fixa själv och kostar mycket pengar. Sen ska vi ju inte glömma att det är jävligt roligt att gräva!!

  • Kolla vilka olika papper kommunen kommer vilja ha genom processen och lämna in allt redan från början. Alltså inte bara de papper de initialt begär. Sånt spar tid! Kolla hur tjänstemännen ställer sig och avser att lägga fram ärendet för nämnden. Ring runt till ledamöter om nödvändigt. Det är nämligen galet svårt att få rätt i ett överklagande. Så få godkännande direkt! Dessutom är juristerna på länsstyrelsen obeskrivligt frustrerande att samtala med.

No comments:

Post a Comment